Uw Nieuwe Ricoh kleur kopieermachine Gratis tot in 2022 En levenslang gratis ZW copies !

MFP-avantages.jpg

De kwaliteit en productiviteit van een multifunctionele printer : wat is waar en niet waar ?

Alle verkopers van printtoestellen zullen hetzelfde beweren: “Wij leveren hoogwaardige apparatuur en een snelle en efficiënte dienst-na-verkoop.” Zij zullen u in geen geval het tegenovergestelde vertellen, en wij uiteraard ook niet. Maar met welke criteria en elementen dienen we rekening te houden bij de aankoop van een printtoestel? Wat is er waar en wat niet als het gaat om de kwaliteit en de productiviteit?

Alle beschikbare merken bieden hoogwaardige apparatuur. Waar!

Momenteel worden er op de Belgische markt geen multifunctionele printers meer van slechte kwaliteit aangeboden. Daartegenover staat dat de levensduur van een product, de productiviteit, het gebruiksgemak en de afdrukkwaliteit zeer sterk kunnen verschillen van merk tot merk. De professionaliteit van de klantenservice kan ook heel verschillend zijn.
 

Net zoals bij de automerken, zijn sommigen gemaakt voor kleinere budgetten en een beperkt gebruik, terwijl anderen die eerder bestemd zijn voor een veelvuldig weggebruik, zich zullen kenmerken door energiezuinigheid en comfort, en nog andere zullen dan weer sterk, bijzonder veilig en daarmee ook uitermate geschikt zijn voor gezinnen.

Alle printers die 30 pagina's per minuut printen, zijn de moeite waard. Niet Waar!

De afdruksnelheid is slechts één van de criteria waar rekening mee gehouden moet worden.

 • Wat is de afdrukkwaliteit? Wordt uitgedrukt in DPI, 600 is OK, maar 1.200 is veel beter.
 • Wat is de opwarmsnelheid? Wordt uitgedrukt in seconden, 30 is OK, maar 5 is veel beter.
 • Wat is de snelheid van de scanner? Wordt uitgedrukt in ppm (pagina's per minuut). 30 is OK, maar 80 is veel beter.
 • Wat is de levensduur van het apparaat? Wordt uitgedrukt in het aantal afdrukken. 300.000 is OK, maar 1.200.000 is veel beter.
   

Met Ricoh, bent u zeker van performant, sterk en duurzaam materiaal. Een multifunctionele Ricoh printer print 30 pagina's/minuut in 1200 DPI, is zeer snel voorverwarmd, scant 80 ppm en is gemaakt om lang mee te gaan.
 

Het elektriciteitsverbruik van multifunctionele printers is belachelijk laag geworden. Niet Waar!

Voor Ricoh printers is dat wel het geval! Met slechts 1,175 Wh voor een kleurenprinter van 30 pagina's/minuut, is de TEC-waarde (Total Energy Consumption) van de Ricoh printers het laagst. De andere merken verbruiken immers 38 à 80% meer energie.

Zou jij een koelkast kopen met een stroomverbruik binnen de categorie C of D? Of zou je eerder een koelkast uit de klasse A kiezen?

 

De prijs voor een hondehoudscontract is een indicatie voor de kwaliteit van de dienst na verkoop. Waar!

De prijs van een afdruk kan variëren tot het viervoudige, afhankelijk van het merk. De kosten voor de dienstverlening zijn tweeledig: enerzijds heb je de kosten voor de verbruiksartikelen (cartridges, reserveonderdelen), anderzijds heb je de menselijke kosten (techniekers, transporteurs, ...). De personeelskosten nemen de grootste hap in de kosten die gedragen moeten worden door de klant. Wetende dat alle Belgische bedrijven onderworpen zijn aan dezelfde regels, kunnen we ons de vraag stellen hoe het komt dat sommige bedrijven een onderhoudsdienst kunnen aanbieden aan een kostprijs die tot 2x lager ligt dan bij andere leveranciers die hetzelfde product aanbieden?
 

Bij Vcomm Ricoh bieden we een hoogwaardige, snelle en professionele dienst-na-verkoop bestaande uit:

 • Tweetalige medewerkers binnen de helpdesk die zich in Vilvoorde bevindt

 • Opgeleide en gespecialiseerde techniekers voor elk soort printtoestel

 • Technische supervisors met expertise in hun vakgebied

 • Een nachtploeg die de onderdelenvoorraad aanvult in de voertuigen van de techniekers

 • Assistenten die rondrijden met grotere voertuigen om de voorraad van de techniekers overdag aan te vullen

 • IT-specialisten

Dankzij al deze mensen op de loonlijst van Ricoh, kunnen wij voortdurend een hoge kwaliteit garanderen.
 

Een technische interventie binnen de 4 werhuren, dat is snel! Waar en Niet Waar.

Aankomen binnen de 4 werkuren op een site, dat is snel. De aankomstsnelheid is echter niet het enige criterium waar rekening mee gehouden moet worden. Hoe zit het met de duur van de interventie en het slagingspercentage binnen één en dezelfde interventie?

Bij Ricoh mag je erop rekenen dat de interventies gemiddeld 7u30 nadat de oproep werd ingebracht, volledig is afgehandeld. Dit is snel en concreet.


Ricoh is ISO 9001 gecertificeerd. Dit zorgt ervoor dat de technische interventies vanaf de eerste keer gedaan worden zoals het moet, binnen de tijd, de hele tijd en steeds met het doel je tevreden te stellen. Een voorbeeld? Wanneer een technieker naar je toe komt, houdt hij zich niet alleen bezig met de storing. Hij maakt van de gelegenheid gebruikt om alle functies van uw kopieermachine te controleren en eventueel de onderdelen te vervangen waarvan de levensduur zo goed als ten einde is. Dit bespaart je een nieuwe interventie binnen de kortste tijd.

U wenst u te richten tot professionals die in staat zijn om de duurzaamheid van hun dienst na verkoop te garanderen? Waar!

Als dat zo is, richt je tot een bedrijf zoals Ricoh Vcomm dat goed begrepen heeft dat je geen geld of tijd wenst te verspillen. Een bedrijf dat gelooft dat de kwaliteit van de dienst-na-verkoop essentieel is om je tevredenheid te verzekeren.

Om één van onze adviseurs te ontmoeten, klik op contact of bel ons op het nummer 02 686 30 30

Share this post
Comments are closed.

Newsletter

Keep up on our always evolving product features and technology. Enter your e-mail and subscribe to our newsletter.

About Our Company

20 jaar ervaringin de kantoorsector, dit heeft zo zijn voordelen. Zo konden we heel wat ervaring opdoen in de verschillende domeinen die tot ons vak behoren. Dit leverde ons een sterke expertise, waar we oprecht trots op zijn. Of het nu gaat om de basisuitrusting van een klein bedrijf of om de implantatie van een heel machinepark met fotokopieertoestellen of printers, op ons kunt u altijd rekenen

Get in touch

 • Address: Terhulpensesteenweg 380, 3090 Overijse, Belgïe

 • Telefoon: +32 2 686 30 30

 • Email: overijse.bel@koesio.com